امروز جمعه ست و من هم تو خونه نشستم
ولی خب امروز با این که مادرشوهر، ما رو به همراه خواهر شوهر و همون مهمون عزیز که قبلا وصفش رو کردم خونه ش دعوت کرده بود نرفتیم. و الان نشستم اینجا و همینجوری دلم میخواد حرف بزنم
..(الانم پسرم داره میگه مااااااااامان بریم خونه ی مامان بزرگ)
تا حالا این حسو تجربه کردین، که ادم بعضی وقتا دلش یه مهمونی می خواد که با دوستاش فقط بشینن حرف بزنن. الان هم من اونجوری هستم.
حالا چرا نرفتم خونه ی مادرشوهر؟ خب دلیل عمده ش اینه که رضا نیست و در حال خدمت به همشهریهای عزیز هست. و دلیل بعدی این که ماشین عزیزمون در حال دوا و درمان هست..
چون دقیقا رو سی م اذر یعنی همون روزی که بنده داشتم دلمه پزی میکردم برای شب یلدا، اول تو بزرگراه چراغ استوپش روشن میشه و به راننده ی ش یه گوشزد میکنه که ترمز کن و منو چک کن، ولی چون راننده عجله داشته که زود برسه سر کار و تو بزرگراه بوده توقف نمیکنه و خب ماشین عزیز مجبور شده که خودش دست به کار بشه و استوپ بشه
و این جوری بود که ماشن الان یک هفته است استوپ کرده..
بله دقیقا همون شب یلدا موتور ماشین سوخت و همزمان دل خیلی ها هم سوخت..
منم که اولش کلی حالم گرفته شد تا این خبرو شنیدم ولی خب بعدش گفتم فدای سرمون...
ولی چند روزی هست که واقعا قدرشو میدونیم و دلمون میخواد ماشین دوست داشتنیمون زودتر به اغوش خانواده برگرده
راستی من دوشنبه شب یه مهمونی دارم که جمعاً با خودمون میشیم 12 نفر و چون چند وقت هست به شدت کدبانو گری م گل کرده، دلم میخواد یه سری غذای متفاوت و در عین حال ساده و همه پسند و خوشمزه درست کنم، البته اولش میخواستم کلی غذا ی متفاوت درست کنم وبرنج درست نکنم ولی بعدا فهمیدم این مهمون ، اهل برنج هست ، بنابراین غذای همراه با برنج میخوام..شما چی پیشنهاد میدین؟ در زمینه دسر هم پیشنهاد بدین..متشکررم
می بینی ماشین بعد مدتی عین یه عضو خونواده می شه؟؟؟
ما یه ماشین داشتیم که از من یه سال کوچیک تر بود و تا همین سه چهار سال پیش داشتیمش. یعنی حدود 27 - 8 سال. آخرهاش که دیگه می خواستیم بفروشیم این قدر همه مون دلمون براش تنگ شده بود که نگو.
به نظر من قیمه درست کن. اگر خواستی می تونی مرغ هم درست کنی و کنارش بذاری که بشه دو مدل. راجع به دسر هم فکر کنم ژله گزینه ی خوبی باشه.
فسنجون با هر سلیقه ای جور درنمیاد و بادمجون هم بعضی ها حساسیت دارن. ولی قیمه و قورمه سبزی رو اکثرا دوست دارن و غذاهای همه پسندی هستن.
باقالی پلو با ماهیچه هم گزینه ی خوبیه. فقط ایرادش اینه که سرده و حتما باید یه چیز گرم کنارش بذاری که جبران کنه...
البته از یه آدمی که سال ها خوابگاه زندگی کرده و یا غذای سلف دانشگاه رو می خوره یا حاضری، نباید توقع پیشنهاد یه منوی خوب رو داشت.
اره، به نظر من ماشین چیزیه که ادما زود بهش وابسته میشن و در واقع یه جورایی شاید عاشقش هم بشن.

عزیزم دلم خوبه تو غذای خوابگاه ودانشگاه رو میخوری!!! یادت رفته من اصفهانی هستم؟
اتفاقا مرغ گزینه ی خیلی خوب وراحتی هست ولی خب میدونم از بس همه جا مرغ هست تصمیم گرفتم مرغ رو به صورت عادی نپزم و رولت مرغ درست کنم.
ودر مورد فسنجون، که اصلا بلد نیستم..
حالا فکر کنم اخرش من هی از همه بپرسم چی بپزم؟ و هیچ چیز متفاوتی هم درست نکنم
وای عزیزم چه جالب که هر هفته میرین ولایت
خوش میگذرونین ها
چه علاقه ای هم به پخت و پز داری!
من عاشق دلمه برگ مو هستم.. دلم خواست..
نمیخواد اینهمه خرج کنی یه نون و ماستی پنیری چیزی بذار جلوشون خیلی هم خبس
اصفهانی اصفهانی
من دنبال همین کلمه ی ولایت بودم.. گمش کرده بودم


از علایق نهفته من تو زندگی اشپزی بوده که الان خودشو عیان کرده..
عزیزم اگه تو یه شهر بودیم برات با پیک میفرستادم.. تو زمستون خیلی مزه میده
این خبس رو خوب اومدی
عزیزم
روحیه گرفته م باز شد وقتی پستت را خوندم
گفتم یه نظر کوچولو بدم همیشه که نباید از ناراحتی خاموش باشم
حالا که خیلی کدبانو هستی قیمه بوشهری بپز
به به دوست گهگاه روشنم
عزیزم اتفاقا قیمه بوشهری رو یه دفعه تو بفرمایید شام دیدم..
مگه میخوام دهن خودمو سرویس کنم!! غذا این مدلی بپزم...
یا زرشک پلو درست کن یا باقالی پلو این دوتا غذای مورد علاقه منه
چه سوال خوب و هوشمندانه ای پرسیدم
الان سلیقه غذایی همه میاد دستم
خوش به حال ماشینه که استوپ داشته و یه استراحت و دوا و درمون میکنه
آدما همون چراغ استوپ رو هم ندارن وقتی کم میارن یه استراحت بهشون داده بشه
بی ماشینی هم بد دردیه
ماشین عزیزمون قصد داشت ما رو چک کنه و بفهمه که چقدر خواستنی هست.. فقط هی سوارش شدیم و گاز دادیم ..
چرا منوی پیشنهادی نداشتی؟
انشالا ماشین زودتر درست بشه بی ماشینی سخته.
من زرشک پلو با مرغ خیلی دوست دارم ولی میتونی خیلی غذاها درست کنی لوبیا پلو هم اگه خوب درست بشه چیز خوشمزه ایی هست. یا عدس پلو.
اره، مخصوصا تو سرما..
هیچ جا نمیشه رفت
اصلا ذهنم سمت لوبیا پلو نرفته بود. چه خوب که پیشنهاد دادی..
مرسی..
قیمه نثار (تو اینترنت سرچ کن دستورش میاد منم اون زمان که خانه و کاشانه داشتم دو سه بار تو مهمونی ها درست کردم خیلی عالی شد برای مهمونهام هم جدید بود ولی به جای گوشت قیمه ای ماهیچه می ریختم تزئینش هم تو اینترنت هست با خلال و زرشک میتونی خیلی خوشگلش کنی)
هویج پلو با مرغ (خلال هویج به همراه پیازچه تفت داده شده و کمی دارچین و پودر هل که پیازچه ها (قسمت سبز ش) به طول خلالهای هویج خورد شده رو میریختم لابه لای پلو و رون مرغ رو زعفرونی سرخ میکردم و می چیدم دور تا دور روی پلو)
میگو پلو بوشهری و قلیه ماهی با ماهی تیلاپیلا که هر دو دستورش تو اینترنت هست (حتمن ماهی شو سرخ کن)
ته چین مرغ با بادمجون (ته چین رو با رون مرغ درست کن که خشک نشه اگر تو لایه ها یه ردیف بادمجون هم بریزی خیلی خوشمزه میشه کنار ته چین با آب مرغی که پخته شده هم یه سس رقیق درست کن که موقع سرو بریزن روش روش رو میشه با خلال پسته و بادوم و زرشک (مثل پرچم ایران تزیین کرد)
دسر در یک کامنت دیگه
میگم من اینجا از خنده رود بر شدم. فکر میکردم این قیمه نسا هست. یعنی قیمه ای که مخصوص زنان هست. چون اسمشو شنیده بودم ولی املاشو ندیده بودم.
چه ایده های غذایی خوبی... این ته چین مرغ با بادنجون رو باید حتما بذارم جزو برنامه غذایی. چون ما بعکس همه فقط سینه ی مرغ رو مصرف میکنیم و همیشه قسمت رونش میمونه که یا رولتش میکنم و یا شنیسل ولی برای ته چین فکر کنم ایده ی واقعا خوبی باشه...
راستی شیدا من یه کامنت خصوصی برات توی وبلاگت گذاشتم.
دسرها
1- دو رنگ ژله بگیر مثلن قرمز و سبز یا قرمز تیره و آبی (بلک بری و بلو بری) که این دومی مثل جواهر میدرخشه
اول یکی شو تا قالب بریز بعد قالبت رو کج بذار تو یخچال تا بگیره (قالب من سیلیکونی بود که خیلی راحت جدا میشه و ظرفیتش دو تا ژله یه چیزی میذارم زیرش تا کج بشه) بعد گرفته شدنش دومی رو بریز روش و صاف بذار تا بگیره
میتونی تو ظرف کریستال و گیلاسهای تک نفره هم اینطوری درست کنی که نیاز به برگردوندن نداره ولی دو رنگ بودنش خیلی خوشگلش میکنه
2- تیرامیسو که من اینطوری درست میکردم... بیسکوئیت لیدی فینگر و پنیر ماسکارپونه و پودر تیرامیسوی دکتر اوتکر... عالی میشه خیلی عالی خواستی دستور کاملش رو میگم
با پودرهای آماده میتونی کرم کارامل درست کنی که خوشمزه میشه
3- یه دسر دیگه هم هست که بیشتر تابستونی ولی اون خیلی خوب میشه
کف و دور یه قابلمه یا کاسه سلفون میکشی و یه ردیف از این کیک های رولتی که نازک برش دادی می چینی کف و کناره دیوارها بعد روش یه لایه مخلوط که متشکل از بستنی و کمی بیسکوئیت درشت تکه شده اس میریزی (من رولت رو شکلاتی می گیرم بستنی داخلش اگر وانیلی باشه بیسکوئیت رو شکلاتی میریزم اگر بستنی شکلاتی باشه بیسکوئیت رو ساده می ریزم) و روی قالب که در واقع میشه زیر دسر باز یه سری رولت برش خورده
کمی فشار میدم و روشم سلفون میکشم
چند دقیقه قبل خوردن از فریزر در میاری به راحتی چون سلفون داره برمیگردونی تو ظرف و میبری و میخوری
4- انواع کیکها
اتفاقا رفتم و 6 رنگ ومدل ژله خریدم، به همراه پودینگ..
و این مدل کج هم دیدم خیلی خوشگل میشه،
تیرامیسو رو بلدم ودرست هم کردم ولی چون سنگین هست درست نمیکنم. فکر میکنم خودش یه غذای کامله..
این دسر هم که میگی سلفون بکشم، یه جور دیگه ش تو ذهنمه و به احتمال زیاد درستش کنم، چون خودم عاشق شکلاتم..
ممنون این همه راهنمایی کردی..
در مورد قیمه منم همینطور تصور میکردم بعد که دنبال روش پختش گشتم فهمیدم اسمش چیه
میرم چک میکنم عزیزم
حالا من این دو ساله تو ذهنمه ولی نرفتم چک کنم.. کلا دو روز پیش هم جلوی همون مهمون عزیز ، یه کلمه انگلیسی رو اشتباه تلفظ کردم. اون یه ذره آبروی دستور زبانی هم که داشتم رفت

ممنون از اون جواب خصوصی
من مرغ درسته رو خیلی ترجیح میدم واسه مهمونی .
2 تا مرغ بزرگ قشنگ واسه شما میرسه .
یه غذای بادمجونی هم درست کن .
به نظرم واسه کنار غذا بادمجن رو کباب کن بریز تو ماست .
یه دسر شیرین هم درست کن
من ژله بستنی رو پیشنهاد میکنم .
البته زمستون هم هست آش هم بذاری خوبه هااا
عزیزم به مرغ درسته هم فکر میکنم ولی تا الان نپختم.. نمیدونم بتونم مثل تو در بیارم یا نه؟
برای پیشنهاد بادنجون و ماستت هم مرسی، ایده ی خوبیه.
برای پیش غذا چون هوا سرده سوپ ورمیشل یا مرغ و شیر خوبه
فسنجون بلد نیستی؟؟از شما بعیده!بلدی چون کارش زیاده سختته درست کنی!من میدونم!من یه بار درست کردم مامانم و خواهرام به مناسبت اولین سالگرد عروسیمون مهمونمون بودن خدایی خیلی خوشمزه شده بود!
برای شام باقالی پلو با ماهیچه (خودم ماهیچه دوست ندارم!)راحته و خوشمزه اکثرا هم دوست دارن قیمه بادمجون هم خوبه میتونی یه کمی هم سیب زمینی سرخ کنی که بشه قیمه سیب زمینی دو مدل غذا میشه!ما یه بار رفتیم خونه عمه شوهر یه چیزی درست کرده بود خیلی خوشمزه بود کدو خورشتی خلالی و قارچ خلالی و مرغ ریش ریش شده و زرشک رو تفت داده بود مخلوط با هم بعد زعفرون زده بود پلو رو کشیده بود توی دیس از این مواد داده بود روش!خیلی خوشمزه بود حالا اسمش رو نمیدونم چیه!
دسر هم پاناکوتای انار خوشمزه است هم خوشگله هم توی ظرفی که درست میشه سرو میشه حالا کاسه کوچیک یا گیلاس.ژله با آب انار هم خوبه(آب انار+پودر ژلاتین+شکر)البته یه کم رنگش کدر میشه نسبت به ژله آماده اما مزه اش خیلی بهتره!تیرامیسو یه کم سنگینه برای دسر آخر شب!چیز کیک هم خوبه اما به شرطی که کم بخورن چون اونم سنگینه!
راستش فکر کنم یه ده سال پیش پختم واصلا یادم نیست فسنجونم خوب شد یا نه؟
گمان کنم این کی رو هم باید به هنرام اضافه کنم
هروقت هوس فسنجون کنیم مادر شوهرم میپزه ولی جدیدا اصلا خوشمزه درست نمیکنه.
پاناکوتا هم گزینه ی خوبیه..حالا من باید فکر کنم این همه دسر وغذا کدومش برام راحت تره درست کنم
به نظر من زرشک پلو(زرشک و خلال بادام و پسته که حسابی مجلسی بشه)با مرغ پرتقالی درست کن.اگه رودربایستی داری می خوای دوجور باشه و متفاوت که البته مرغ پرتقالی حسابی متفاوته چون همه درست نمی کنن و طعم جدیدی داره حالا اگه می خوای دوجور باشه بیف استراگانف هم با سس مخصوصش و سیب زمینی سرخ کرده اش رو هم درست کن.بیف استراگانف هم متفاوته هم خوشمزه است هم راحته فقط حتمأ باید با گوشت گوساله درست کنی.
کلأ هر چی می خوای درست کنی باید سعی کنی غذاهات هم رنگ نباشن تا سفره رنگین تر بشه و اگه یکیش مرغه اون یکی حتمأ گوشت باشه یا ماهی یا میگو.برای دسر هم چون شب هست و غذات باید برنج داشته باشه به خاطر مهمونات سعی کن یه دسر سبک انتخاب کنی که بتونن بخورن مثلأ کاستر خونگی کم شیرینی درست کن بریز توی ظرف وقتی حسابی گرفت ژله ی توت فرنگی هم درست کن بریز روش.ژله ات که یه ربع تو یحجال خودش و گرفت دونه های انار بریز توش تا خوشگل بشه.برای رنگین تر شدن سفره اتم می تونی بورانی اسفناج یا ماست خیار و سالاد کاهو که توش لبو هم خرد کرده باشی درست کنی.توی سس مایونز سالادتم می تونی کمی آب لبو بریزی تا صورتی خوشگل بشه و متفاوت.آویشن هم بزنی به سس سالادت با روغن زیتون طعم متفاوتی میده.
من تا حالا مرغ پرتقالی درست نکردم. خوشمزه س؟
حتما یکی از غذاهام مرغ هست. وای اصلا به ایده ی متفاوت بودن رنگ فکر نکرده بودم.. ممنون که گفتی..
بورانی اسفناج هم حتما میپزم.. فقط خوب شد یاداوری کردی امروز برم اسفناج بخرم..
منم میخواستم پیشنهاد مرغ شکم پر بدم که خیلی خوشمزست و هم با نون و هم با برنج لذیذه...برنجش رو میتونی زرشک پلو درست کنی....
اگر حوصله اش رو داری یک دیس درست کن...
برای دسر هم من انواع ژله و کرم کارامل ساده یا شکلاتی رو دوست دارم...بنظرم کیک و شیرینی و این چیزها وسط سفره خیلی سنگینه...اونها رو بذار با چای بعد غذا سرو کن...
لازانیا هم خیلی غذای خوشمزه و دلرباییه
امیدوارم مهمونیت خوب برگزار بشه و خوش بگذره بهتون...
میگم چقدر شما ایده ی غذایی خوب داشتین.. من یه برنامه غذایی درست میکنم از ایده های شما، بعد عکسشو میگیرم میذارم اینجا..

راستش من قصدم تا الان بر این هست که خواهر شوهرم رو دعوت نکنم ولی اگه نظرم عوض بشه و دعوتش کنم میشیم 16 نفر و برای همین چون تعداد زیاد میشه من باید مقدار غذاهامو بیشتر کنم و تنوعش رو کمتر...
اونوقت من هم ژله درست کنم و هم کیک، خیلی زیاد نیست؟ ببین عجب اصفهانیی هستم؟
ممنونم
گل گفتی، منم اگه یه روز ماشین نباشه کلافه ام، حتی اگر آژآنس در اختیار هم بگیرم مثل ماشین خودم راحت نیستم و اما بعد....
بعد دلم ته چین مرغ یا گوشت میخواست و فسنجون بعدترش دلم میخواست سالاد سزار یا کلم هم باشه و خوب اگه دسر خوشمزه هم باشه که من نه نمیگم، فعلاً دلم همینارو میخواد پلیز، اگه دوست داری میزت خوشگل بشه میتونی کیک مرغ هم درست کنی و خوشگل از هنرهای مخصوص مهتاب روش پیاده کنی
من اگر مهمون بودم و میزبانم یه خانوم ناز و کدبانو بود که دلش میخواد خوب مهمونداری کنه دلم میخواست کشک بادمجون یا حلیم بادمجون باشه، من شدیداً بادمجون دوست دارم خوب
یه بار جواب نوشتم ثبت نشد.

عزیزم کشک وبادنجون که جزو لاینفک سفره ی ماست.
حالا من درست میکنم وعکسشو میذارم تو دهنت اب بشه.
بعد اگه اومدی اصفهان به من بگو بهت ادرس بدم بری یه جا حلیم بادنجون بخری و نوش جان کنی تا انگشتاتم بخوری
پارسال یه خانوم اومده بود یه قابلمه بزرگ بخره وببره تهران.. میگفت برای دخترم میخوام.
مرغ پرتقالی عالی میشه خیلی متفاوت و خوشمزه است.
ازین مرغای کوچیک اگه بگیری خوشمزه تر میشه کلأ مرغ هر چی کوچیک تر باشه خوشمزه تره.مرغا رو که خورد کردی بال و گردنش و نمی خواد بذاری فقط رون و سینه رو پوستشم بگیر بعد بذارشون تو آبکش و کمی نمک بپاش بهشون و یه شب تا صبح بذار تو یخچال بعد روز مهمونیت اونارو بذار توی ماهی تابه ی بزرگ یا قابلمه ی تفلون بزرگ طوری که همه ی مرغا کف قرار بگیرن و رو هم نباشن بعد یه مقدار کره بریز و زیرش رو روشن کن.کره اش بیشتر باشه خوشمزه تر میشه بعد دوطرف مرغ رو سرخ کن تا بوش هم گرفته بشه بعد مقداری زعفران دم کرده و فلفل سیاه بزن بهشون بعدش که خوب سرخ شدن 2-3 لیوان یا کمی بیشتر آب پرتقال سن ایچ بریز توش و برای اطمینان ازینکه اصلأ مرغت بو نده دوتا برگ بو هم بنداز توش و درش و بذار تا آروم بپزه.با وجود آب پرتقال نیازی به پیاز هم نیست.
از آب پرتقال طبیعی هم می تونی استفاده کنی.فقط بر طبق سلیقه تون که شیرین دوست دارین یا ترش آب پرتقال رو بچش و با شکر تنظیمش کن.اگه از نکتار پرتقال سن ایچ استفاده کنی خوش طعم میشه نه ترش میشه نه شیرین.بعدم بذار خوب آبش جذب مرغ بشه.
ممنون عزیز از این دستور پخت.
حتما این غذا رو اول برای خودمون درست میکنم و بهت میگم چی شد؟ فکر کنم یه رنگ نارنجی خوشرنگ هم داشته باشه..از الان دهنم اب افتاد..
من چون همیشه توی مهمونی های دوستانه غذاهای متفاوت درست میکنم: کشک و بادمجان. پاستا. اسنک. رولت و چند رول تزئین شده زامبون با زیتون سیاه .
سالاد سزار به نظرم مناسب مهمونی های دوست داشتنییه..
همیشه شاد باشی.
ممنون از پیشنهاداتتون..
شما هم شاد و خرم باشید..
مهمونی چطور بود؟چی درست کردی؟ بدو بیا بگو دیگه!
اره خیلی خوب بود. چشم مینویسم..
ﻣﻬﺘﺎﺑﻲ ﺣﺎﻝ و اﺣﻮاﻟﺖ ﭼﻂﻮﺭﻩ? اﻣﺮﻭﺯ ﺩﻭﺱ و ﻓﺮﺩا اﺷﻨﺎ!
اﺣﺴﺎﺱ ﻣﻴﻜﻨﻢ اﺯ ﻭﻗﺘﻲ ﻏﺰﻝ ﻗﺒﻮﻝ ﺷﺪ ﺟﻮ ﺧﻮﻧﻪ اﺕ ﺧﻴﻠﻲ ﺑﻬﺘﺮ ﺷﺪﻩ ﺧﺪا ﺭا ﺷﻜﺮ! ﻋﺰﻳﺰﻡ ﻣﻬﺘﺎﺏ ﻭاﻛﻨﺶ ﺭﺿﺎ ﺑﻪ ﻗﺒﻮﻟﻲ ﺳﺤﺮ ﭼﻴﻪ! ﺧﻮﺷﺎﻟﻪ ﺧﻴﻠﻲ! اﺯ ﺭﺿﺎ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﻨﻮﻳﺲ اﺩﻡ ﺷﺪﻩ ﻳﺎ ...
شادونه تو کجایی؟ دلم هواتو کرده بود
اصلا این ورا پیدات نیست.
عزیزم کلاً شکر خدا زندگیم خیلی بهتر شده. یه چیزایی هست سر فرصت و به وقتش حتما براتون مینویسم.. تو هم بیشتر این طرفا بیا دوست خوبم..